MALZEMELER
• 20-25 kabak çiçeği
• 1 kuru soğan
• 1 su bardağı pirinç
• 1 büyük domates
• Yarım su bardağı zeytinyağı
• Yarım tatlı kaşığı karabiber
• Yarım demet maydanoz
• Yarım demet taze fesleğen
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Kabak çiçeklerini su dolu bir kaba batırıp birbirinin içine geçirerek süzgece koyun. Kaynar su dolu bir tencereye batırıp çıkartın ve buz gibi suya koyup tekrar süzgece alın. Bu arada kuru soğanı yemeklik doğayın, pirinci yıkayın ve domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde kesin. Fesleğeni, maydanozu yıkayıp inceik kıyın. Pirinç, domates, yeşillik, zeytinyağı, tuz ve soğanı karıştırın tek tek kabak çiçeklerinin yarısına gelecek şekilde doldurup çiçeklerin uç yapraklarını üzerine kapatın ve uygun bir tencereye birbirinin üzerine hafif yatırarak sıralayın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve bir bardak sıcak su koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte 35 dakika pişirin.
Alıntıdır.
• 20-25 kabak çiçeği
• 1 kuru soğan
• 1 su bardağı pirinç
• 1 büyük domates
• Yarım su bardağı zeytinyağı
• Yarım tatlı kaşığı karabiber
• Yarım demet maydanoz
• Yarım demet taze fesleğen
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Kabak çiçeklerini su dolu bir kaba batırıp birbirinin içine geçirerek süzgece koyun. Kaynar su dolu bir tencereye batırıp çıkartın ve buz gibi suya koyup tekrar süzgece alın. Bu arada kuru soğanı yemeklik doğayın, pirinci yıkayın ve domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde kesin. Fesleğeni, maydanozu yıkayıp inceik kıyın. Pirinç, domates, yeşillik, zeytinyağı, tuz ve soğanı karıştırın tek tek kabak çiçeklerinin yarısına gelecek şekilde doldurup çiçeklerin uç yapraklarını üzerine kapatın ve uygun bir tencereye birbirinin üzerine hafif yatırarak sıralayın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve bir bardak sıcak su koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte 35 dakika pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kabak Çiçeği Dolması Hazırlanışı"
Yorum Gönder