Kabakburger Tarifi

Author: cnyt // Category:
Malzemeler :
2 Kabak
2 Yumurta
1 Çay B. Yer Fıstığı
2 Çorba K. Haşlanmış Pirinç
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Karabiber
Galeta Unu
Alabildiği Kadar Söke Un
Sosu İçin:
2 Domates
Zeytinyağı
Kekik
Tuz



Hazırlanışı
Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın. Karıştırma kabına alın. Dereotunu ve maydanozu doğrayıp ilave edin. Yumurtaları kırın. Tuzunu ve karabiberini dökün. Çekilmiş yer fıstığını ve haşlanmış pirinci ekleyin. Az unu ve galeta ununu da koyup elinizle karıştırın. Ekmeklerin büyüklüğünde köfteler yapın. Az yağda çevirerek kızartın. Sosu için, domatesleri rendeleyin ve tavaya koyun. Zeytinyağını dökün. Pişmeye yakın tuzunu ve kekiğini atın. Ekmekleri ikiye bölün ve fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında kızrtın. Ekmeklerin üzerine köfteleri yerleştirin. Sosunu kepçeyle üzerlerine paylaştırarak üstlerini ekmekle kapatmadan servis edin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Kabakburger Tarifi"

Yorum Gönder