MALZEMELER
600 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
1 su bardağı un
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kıymayı geniş bir kabın içine alın. Soğanı rendeleyin. Karabiber, kırmızıbiber ve tuzla birlikte tencereye ekleyin. Bir adet yumurta sarısı ile haşlanmış pirinci ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapın. Elinizle hamurdan bezeler koparıp büyükçe şekiller verin. Tencereye su koyun. Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın. 1-2 dakika tutup çıkarın. Önce una, sonra yumurta sarısına bulayın. Kızgın sıvıyağda köfteleri kızartın.
Alıntıdır.
600 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
1 su bardağı un
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kıymayı geniş bir kabın içine alın. Soğanı rendeleyin. Karabiber, kırmızıbiber ve tuzla birlikte tencereye ekleyin. Bir adet yumurta sarısı ile haşlanmış pirinci ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapın. Elinizle hamurdan bezeler koparıp büyükçe şekiller verin. Tencereye su koyun. Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın. 1-2 dakika tutup çıkarın. Önce una, sonra yumurta sarısına bulayın. Kızgın sıvıyağda köfteleri kızartın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kadınbudu Köfte Hazırlanışı"
Yorum Gönder