Karışık Peynirli Sultan Böreği Yapılışı

Author: cnyt // Category:



Malzemeler :
Karışık Peynirli Sultan Böreği:
4,5 Su B. Söke Un
1 Tatlı K. Tuz
Su

İç Harcı İçin:
Beyaz Peynir
Kaşar Peyniri
Mihaliç Peyniri
1 Tutam Maydanoz

Üzeri İçin:
1 Yumurta
Sıvıyağ


Hazırlanışı
Peynirleri karıştırma kabına rendeleyin. Maydanozu ince ince kıyıp karıştırın. Un,tuz ve suyu karıştırarak kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 16 bezeye ayırın. Hamurları oklavayla yufka gibi ince açın. Yufkalar tepsi boyunda olmalı. Yağlanmış yuvarlak tepsiye 8 tane yufkayı kat kat yerleştirin. Aralarına tereyağı ve zeytinyağı karışımı sürün. 8 katın üzerine iç harcı ekleyin. Kalan 8 yufkayı da aynı şekilde üstüne dizin. Fırına vermeden önce bıçakla kare dilimleyin. Kare dilimleri de üçgen gibi kesin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Karışık Peynirli Sultan Böreği Yapılışı"

Yorum Gönder