MALZEMELER
1/2 kg kuru kayısı
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
50-100 gr tereyağı
2 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıları iyice yıkayıp süzün ve orta boy bir tencereye aktarın. Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca tozşeker ve tereyağını ilave edin ve kayısılar iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın.
Kayısıları servis tabağına düzgünce yerleştirin. Üzerine dövülmüş ceviz serpiştirip ılık ya da soğuk olarak servise sunun.
Alıntıdır.
1/2 kg kuru kayısı
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
50-100 gr tereyağı
2 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıları iyice yıkayıp süzün ve orta boy bir tencereye aktarın. Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca tozşeker ve tereyağını ilave edin ve kayısılar iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın.
Kayısıları servis tabağına düzgünce yerleştirin. Üzerine dövülmüş ceviz serpiştirip ılık ya da soğuk olarak servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kaysefe Tatlısı Tarifi"
Yorum Gönder