Künefe Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 200 gr. tel kadayıf
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay fincanı dövülmüş antep fıstığı
• 1 dil peyniri

Şerbeti için
• 1 su bardağı su
• 1,5 su bardağı toz şeker
• Birkaç damla limon suyu




HAZIRLANIŞI
Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alın ve kaynatın. Şeker pişince eriyip
kıvam aldığında limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Tel kadayıfı elinizle hafifçe çekiştirerek gevşetin. Tereyağını eritip kadayıfla iyice harmanlayın. 10-15 santim çapına bir yanmaz tavayı ocağa alıp kadayıfın yarısını koyarak yayın. Üzerine fıstıkları serpip dil peynirini ince ince ayırarak yerleştirin. Geri kalan kadayıfı üzerine yayıp bastırarak kızartın. Altı nar gibi kızardığında üzerine bir tabak kapatıp alt üst edin ve diğer tarafını da iyice kızartın. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti döküp bekletmeden servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Künefe Yapılışı"

Yorum Gönder