Mandalina Sorbe Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 su bardağı su
• Yarım su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
• 1 limon kabuğu rendesi
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 çorba kaşığı nişasta

HAZIRLANIŞI
Su, mandalina suyu ve şekeri derin küçük bir tencereye koyup orta ateşte 10 dakika kadar karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Ocaktan alıp, ılınınca tüm malzemeyi ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırın. Derin bir kapta derin dondurucuya koyup yarım saat sonra karıştırın. Bu işlemi 4 kere tekrarladıktan sonra servis kaplarına bisküvi ile birlikte servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Mandalina Sorbe Yapılışı"

Yorum Gönder