Mürdüm Erikli Muhallebi Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 10-15 kırmızı erik (olgun)
• 4 yemek kaşığı kadar toz şeker
• 1 kg süt
• Yarım su bardağı un
• 2 adet yumurta sarısı
• 1 su bardağı toz şeker


HAZIRLANIŞI
Erikleri yıkayıp ikiye kesin. çekirdeklerini çıkartıp üzerine şeker serperek (meyvenin tadına göre şeker oranını azaltabilirsiniz) bir tencereye alın, kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Gerekirse çok az su ilave edin. Blender’dan geçirip püre yapın. Başka bir tencerede süt yumurta, un ve şekeri tel çırpıcı ile karıştırın. Ocağa alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Kaselerin üzerinde iki parmak boşluk olacak şekilde paylaştırın. Her bir kaseye 2 kaşık meyve püresi ilave edip bir çatalla gelişigüzel şekiller verip soğuyunca buzdolabına kaldırın.

Alıntıdır.

0 Responses to "Mürdüm Erikli Muhallebi Yapılışı"

Yorum Gönder