Nohutlu Mantı Çorbası

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
2 su bardağı dolusu hazır mantı (Küçük boy Kayseri mantısı olabilir.)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yeşil sivri biber
2 adet orta boy domates
8-10 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 adet limonun suyu
2 tatlı kaşığı kuru nane




HAZIRLANIŞI
Sivri biberleri yıkayıp ayıklayarak incecik halkalar halinde doğradıktan sonra halkaları tekrar dörde bölün. Domatesleri soyup tavla zarı formunda doğrayın.
Diğer taraftan tereyağını orta boy bir tencerede eritip sivri biberleri ekleyerek orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Domatesi de katıp 2-3 dakika daha kavurun.
Sıcak tavuk suyu ve haşlayıp süzdüğünüz nohutları da tencereye aktarıp tuz ve karabiberi serpiştirerek kaynamaya bırakın. Çorba kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra hazır mantıyı karıştırarak ilave edin.
Sık sık karıştırarak mantılar pişinceye kadar, en az 12 dakika pişirin. Zaten pişen mantılar suyun yüzeyine çıkacaktır. Çorbayı ocaktan alıp limon suyu ve kuru naneyi ilave ettikten sonra karıştırın.
Sıcak sıcak servise sunun. İsterseniz kırmızı pul biber, kuru reyhan ya da kuru fesleğen de katabilirsiniz.



Alıntıdır.

0 Responses to "Nohutlu Mantı Çorbası"

Yorum Gönder