Öcce (Maydanoz Mücveri) Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 4 yumurta
• 3 dal taze soğan
• 4 diş sarımsak
• 3 demet maydanoz
• 2 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı nane
• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
• Yarım çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı kişniş
• Yeteri kadar tuz ve karabiber




HAZIRLANIŞI
Maydanozu yıkayıp incecik kıyın. Yeşil soğanı ve sarımsağı temizleyip incecik kesin, içine biraz tuz atıp hafifçe yoğurun. Üzerine yumurtaları kırın. Baharat ve unu başka bir kapta iyice karıştırıp diğer yumurtalı kaba aktarın ve her iki harcı iyice karıştırın. Buzdolabında on dakika kadar bekletin tekrar karıştırın. Kızartma tavasına bir yemek kaşığı kadar sıvıya döküp ısıtın. Isınan tavaya unlu harçtan birer yemek kaşığı dökerek alt üst kızartıp servis yapın.

Alıntıdır.

0 Responses to "Öcce (Maydanoz Mücveri) Tarifi"

Yorum Gönder