Pastırmalı Tavuk Sote Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı tavuk eti
4 adet sivribiber
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Köri
Kırmızıbiber
12 adet arpacık soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
100 gr. Pastırma



HAZIRLANIŞI
Tavuk etini yıkayıp tavaya alın. Hararetli ateş üzerinde, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Sivri biberleri doğrayıp içine katın. Biraz daha soteleyip, arpacık soğanları, sarmısağı ve kalan baharatları ilave edin. Yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyip beş dakika kavurun. Pastırmaları ilave edip üç dakika daha pişirin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Pastırmalı Tavuk Sote Tarifi"

Yorum Gönder