Şeftalili Ramazan Tatlısı Yapılışı

Author: cnyt // Category:
Malzemeler :
Şeftalili Ramazan Tatlısı:
5 Şeftali
1 Su B. Tozşeker
1 Kabuk Tarçın

Kreması İçin:
1 Lt. Süt
1 Su B. Tozşeker
1 P. Vanilya
2 Çorba K. Buğday Nişastası
2 Çorba K. Pirinç Unu

Üzeri İçin:
3 Çorba K.Toz Badem


Hazırlanışı
Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Şeftalilerin iç kısımları tencere zeminine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine toz şekeri dökün. Kabuk tarçını da tencereye yerleştirin. Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin. Kremanın hazırlanışı; sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp pişirin.Ardından vanilyayı ilave edin. Kaynayınca ocaktan alın. Fırın kabına kremayı dökün. Üzerüne şeftalileri dizin. Dilerseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar hazırlayabilirsiniz.



Alıntıdır.

0 Responses to "Şeftalili Ramazan Tatlısı Yapılışı"

Yorum Gönder