MALZEMELER
• 3 su bardağı bulgur
• 6 su bardağı sıcak su (veya tavuk suyu)
• 1 kahve fincanı tel şehriye
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Tereyağını tencereye koyup eritin ve şehriyeleri ilave edin. Şehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun. Dikkatlice sıcak suyu ekleyin ve bulguru ekleyip yeteri kadar tuz serpin. Kapağını kapatıp 10 dakika orta ateşte pişirip altını kapatın servis zamanına kadar dinlendirin ve gerekiyorsa terkak ısıtıp sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
• 3 su bardağı bulgur
• 6 su bardağı sıcak su (veya tavuk suyu)
• 1 kahve fincanı tel şehriye
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Tereyağını tencereye koyup eritin ve şehriyeleri ilave edin. Şehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun. Dikkatlice sıcak suyu ekleyin ve bulguru ekleyip yeteri kadar tuz serpin. Kapağını kapatıp 10 dakika orta ateşte pişirip altını kapatın servis zamanına kadar dinlendirin ve gerekiyorsa terkak ısıtıp sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Şereli Aş Yapılışı"
Yorum Gönder