MALZEMELER
• Yufka için (veya 2 hazır fırınlanmış yufka kullanın)
• 2 su bardağı un
• Bir çay bardağı su
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Ayrıca bir çay bardağı su
• 250 gram süzme yoğurt
• 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
• Bolca ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Unun tuzunu koyup karıştırın ve tezgaha alıp tam ortasını oyarak su ilave etmeye başlayın ve yumuşak bir hamur elde edin. Biraz dinlendirip 4 eşit parçaya bölün ve her birini incecik yufka halinde açın. İkisini kurutup temiz bir torbada başka bir sefer kullanmkak üzere saklayın. Diğer iki yufkaynın her birinin içine bolca ceviz koyup rulo yaparak iki parmak kalınlığında kesin. Elde ettiğiniz halkaları yatay olarak fıtır tepsisine dizin ve 15 dakika fırınlayın. Diğer tarafta süzme yoğurt ve suyu iyice çırpın tereyağını eritin. Fırından çıkan yufkaların üzerine önce süzme yoğurt ardından tereyağını koyup servis yapın.
Alıntıdır.
• Yufka için (veya 2 hazır fırınlanmış yufka kullanın)
• 2 su bardağı un
• Bir çay bardağı su
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Ayrıca bir çay bardağı su
• 250 gram süzme yoğurt
• 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
• Bolca ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Unun tuzunu koyup karıştırın ve tezgaha alıp tam ortasını oyarak su ilave etmeye başlayın ve yumuşak bir hamur elde edin. Biraz dinlendirip 4 eşit parçaya bölün ve her birini incecik yufka halinde açın. İkisini kurutup temiz bir torbada başka bir sefer kullanmkak üzere saklayın. Diğer iki yufkaynın her birinin içine bolca ceviz koyup rulo yaparak iki parmak kalınlığında kesin. Elde ettiğiniz halkaları yatay olarak fıtır tepsisine dizin ve 15 dakika fırınlayın. Diğer tarafta süzme yoğurt ve suyu iyice çırpın tereyağını eritin. Fırından çıkan yufkaların üzerine önce süzme yoğurt ardından tereyağını koyup servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Siron Tarifi"
Yorum Gönder