Malzemeler :
Sütlü Göçmen Tarhanası:
1 Kase Göçmen Tarhanası
2 Su B. Süt
2 Su B. Et Suyu
1 Çorba K. Söke Un
1 Çorba K. Tereyağı
Su
Hazırlanışı
Tarhanayı küçük bir tenceredeki suda haşlayın. Et suyunu ekleyin ve haşlamaya bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ilave edip kavurun. Kavurduktan sonra sütünü dökün. Çırpma teliyle bir süre karıştırın.
Ardından haşlanan tarhanayı suyuyla beraber sütün tenceresine alın. Tekrar karıştırın ve kısık ateşte biraz daha pişirip servis tabağına alın. Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.
Alıntıdır.
Sütlü Göçmen Tarhanası:
1 Kase Göçmen Tarhanası
2 Su B. Süt
2 Su B. Et Suyu
1 Çorba K. Söke Un
1 Çorba K. Tereyağı
Su
Hazırlanışı
Tarhanayı küçük bir tenceredeki suda haşlayın. Et suyunu ekleyin ve haşlamaya bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ilave edip kavurun. Kavurduktan sonra sütünü dökün. Çırpma teliyle bir süre karıştırın.
Ardından haşlanan tarhanayı suyuyla beraber sütün tenceresine alın. Tekrar karıştırın ve kısık ateşte biraz daha pişirip servis tabağına alın. Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.
Alıntıdır.
0 Responses to "Sütlü Göçmen Tarhanası Yapılışı"
Yorum Gönder