Tavuklu Nohutlu Pilav Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1-1,5 kilogramlık bütün tavuk
1 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut (Konserve nohut da kullanabilirsiniz.)
50 gr tereyağı (Bitkisel margarin de kullanabilirsiniz.)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
4 su bardağı sıcak tavuk suyu



HAZIRLANIŞI
Tavuğu temizleyip yıkadıktan sonra büyük bir tencereye koyun. 1 adet soğanı bütün olarak tencereye ekleyip üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin.
1 çay kaşığı tuz katıp orta ısılı ateşte, iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan tavuğu süzerek tencereden çıkarıp küçük parçalar halinde didikleyin. Tuz ve karabiber serpip karıştırdıktan sonra bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, pirinci bol tuzlu sıcak suda en az 40 dakika bekletin ve bol miktardaki suyla yıkayıp süzün. Yağı geniş teflon tencerede eritin.
Pirinci tencereye aktarıp sürekli karıştırarak 5-6 dakika kadar kavurun. Didiklediğiniz tavuk etini ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
Tavuğun haşlama suyundan 4 su bardağı kadarını (sıcak olmalı) tencereye aktarın.
Tuz ve karabiberi serpip haşlanmış nohudu da (kabuklarını mutlaka soymanız gerekir) ilave ettikten sonra karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp pilavı orta ısılı ateşte, pirinç suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.
Ocağın altını kısıp pilavı kısık ateşte 4-5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Tencereyi bir sofra beziyle sıkıca sarıp pilavı en az 1 saat dinlendirin. 1 saat sonra kapağını açıp karıştırdıktan sonra servise sunun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Tavuklu Nohutlu Pilav Yapılışı"

Yorum Gönder