MALZEMELER
• 1 kilo vişne
• 4 su bardağı toz şeker
• 2.5 litre su
HAZIRLANIŞI
Vişneleri iyice yıkayıp süzün ve çekirdeklerini büyük bir toplu iğne yardımıyla, varsa özel aletiyle çıkartın. Yayvan bir kaba koyup üzerine bir su bardağı toz şekerini güzelce dağıtın. Diğer tarafta derin bir tencereye kalan şekeri ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatıp vişneleri içine atın. Ara sıra karıştırarak ve oluşabilecek köpüklerini temizleyerek yaklaşık 20 dakika daha kaynatıp soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
• 1 kilo vişne
• 4 su bardağı toz şeker
• 2.5 litre su
HAZIRLANIŞI
Vişneleri iyice yıkayıp süzün ve çekirdeklerini büyük bir toplu iğne yardımıyla, varsa özel aletiyle çıkartın. Yayvan bir kaba koyup üzerine bir su bardağı toz şekerini güzelce dağıtın. Diğer tarafta derin bir tencereye kalan şekeri ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatıp vişneleri içine atın. Ara sıra karıştırarak ve oluşabilecek köpüklerini temizleyerek yaklaşık 20 dakika daha kaynatıp soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Vişne Kompostosu Tarifi"
Yorum Gönder