Yayla Çorbası Hazırlanışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 litre tavuk suyu (veya su)
• 1 çay bardağı pirinç
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yumurta sarısı
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı kuru nane


HAZIRLANIŞI
Tavuk suyunu derin bir tencerede ocağa alın. Kaynayınca bulguru ilave edin. Biraz karıştırıp beş dakika sonra ayrı bir kapta yumurta sarısı, un ve yoğurdu derin bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan az miktar üzerine ekleyip iyice karıştırın. İyice karışan bu karışımı tavuk suyuna ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Naneyi ekleyip ocaktan alın.

Alıntıdır.

0 Responses to "Yayla Çorbası Hazırlanışı"

Yorum Gönder