MALZEMELER
• 1 kg koyun eti
• 2 kuru soğan
• 4-5 adet sivri biber
• Kekik
• Tuz
• Karabiber
• Kırmızı biber
Terbiye için
• 1 soğan
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı süt
• Kırmızı pul biber
• 1 su bardağı salçalı su
HAZIRLANIŞI
Etleri yıkayıp terbiye malzemesi ilie iyice karıştırıp en az 5 saat buzdolabında bekletin. Soğanı ve biberi küp küp doğrayın Mümkünse geniş bir saçta etleri çevire çevire orta ateşte pişirin10-15 dakika kadar, soğanı ekleyip kavurmaya devam edin, suyu çekince, biber ve salçalı suyu ilave edip kısık ateşte ara sıra karıştırarak baklaşık 30 dakika daha pirişip baharatlarını ekleyip iyice karıştırın. Arzu ederseniz yufka veya pide arasında servis yapın.
Alıntıdır.
• 1 kg koyun eti
• 2 kuru soğan
• 4-5 adet sivri biber
• Kekik
• Tuz
• Karabiber
• Kırmızı biber
Terbiye için
• 1 soğan
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı süt
• Kırmızı pul biber
• 1 su bardağı salçalı su
HAZIRLANIŞI
Etleri yıkayıp terbiye malzemesi ilie iyice karıştırıp en az 5 saat buzdolabında bekletin. Soğanı ve biberi küp küp doğrayın Mümkünse geniş bir saçta etleri çevire çevire orta ateşte pişirin10-15 dakika kadar, soğanı ekleyip kavurmaya devam edin, suyu çekince, biber ve salçalı suyu ilave edip kısık ateşte ara sıra karıştırarak baklaşık 30 dakika daha pirişip baharatlarını ekleyip iyice karıştırın. Arzu ederseniz yufka veya pide arasında servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Yoğurtlu Kavurma Tarifi"
Yorum Gönder