MALZEMELER
250 gr. hazır mantı
4 çay bardağı + 6 su bardağı su
1 çay bardağı nohut
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı nar ekşisi
Nane
Tuz
Pulbiber
HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslattığınız nohudu dört çay bardağı suyla haşlayın ve süzün. Tencereye yağı koyun, unu ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı kapta, biraz daha kavurun. Altı su bardağı suyu ekleyerek kaynamasını bekleyin. Karışım kaynamaya başladığında mantı ve nohudu ilave edin. Tuz, pulbiber ve nar ekşisini de ekleyip, mantılar pişene kadar kaynatın.
Alıntıdır.
250 gr. hazır mantı
4 çay bardağı + 6 su bardağı su
1 çay bardağı nohut
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı nar ekşisi
Nane
Tuz
Pulbiber
HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslattığınız nohudu dört çay bardağı suyla haşlayın ve süzün. Tencereye yağı koyun, unu ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı kapta, biraz daha kavurun. Altı su bardağı suyu ekleyerek kaynamasını bekleyin. Karışım kaynamaya başladığında mantı ve nohudu ilave edin. Tuz, pulbiber ve nar ekşisini de ekleyip, mantılar pişene kadar kaynatın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Yüksük Çorbası Tarifi"
Yorum Gönder