Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Yapılışı

Author: cnyt // Category:
6 kişilik
Hazırlama süresi 20 dakika
Pişme süresi 120 dakika

Malzeme listesi
• 500 gr dana kuşbaşı eti
• 4 çay kaşığı tatlı hardal
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı
• 4 çay kaşığı tereyağı
• 3 adet orta boy havuç
• 20-25 adet arpacık soğan
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
• 2 adet kesmeşeker
• 2 çay kaşığı tuz, karabiber
• 6 su bardağı sıcak su



Yapılışı
Dana kuşbaşı eti derin bir kaba koyup üzerine hardal ve zeytinyağını ekleyin. Eti elinizle karıştırarak sosa iyice buladıktan sonra buzdolabında en az 1 gece bekletin. Arpacık soğanları soyun, büyük olanları ortadan ikiye bölün. (soğan parçaları en fazla kabuklu ceviz büyüklüğünde olmalı)
Havuçları, dış kısmını kazıyıp yıkadıktan sonra uzunlamasına ikiye bölün ve 2-3 santim boyunda dilimleyin. Diğer taraftan, hardal ve zeytinyağıyla marine ettiğiniz eti orta boy bir tencereye koyup üzerine tereyağını ekleyin ve tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
Eti tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 5-6 dakika, suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Arpacık soğanları ve havuçları da tencereye aktarıp karıştırarak yaklaşık 5-6 dakika daha kavurun.
Salça, sirke, tuz ve karabiberi ilave edip kesmeşekeri katın. Sürekli karıştırarak 5-6 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu tencereye aktarın. Birkaç kez daha karıştırıp etin suyu kaynayıncaya kadar pişirin.
Suyu kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Yemeği kısık ateşte et parçaları iyice yumuşayıncaya kadar, en az 1,5-2 saat pişirin. Ocaktan alıp yanında pilav ve püreyle servise sunun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Yapılışı"

Yorum Gönder