Bademli Tavuk Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 tavuk göğüs eti (kemiksiz)
• 8-10 yeşil biber
• 100 gr. tereyağı
• 2 çorba kaşığı un
• 4-5 diş sarımsak
• 2-3 taze soğan
• 1 demet maydanoz
• 1 orta boy kuru soğan
• 1 su bardağı kabuksuz badem
• 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
• 1 tatlı kaşığı yeni bahar
• Taze çekilmiş karabiber
• Yeteri kadar tuz



HAZIRLANIŞI
Bir tencereye tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyup soteleyin. Üzerine ince dilimlenmiş yeşil biberi ekleyin. Tavuk etini küp halinde kesip tencereye ekleyip ocağın altını açın ve etler kızarmaya başlayınca ocağın altını kısıp 1-2 parmak su ilave edin ve kapağını kapatıp, 15 dakika kadar pişirin.Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Küçük bir kasede un ve 1 çay bardağı ılık suyu iyice karıştırın. Tencereye unlu suyu ilave edin, kabuğu çıkarılmış bademleri teflon tavada pembeleşinceye kadar kavurun ve kavrulmuş ete ilave edin. Maydanozu ve soğanı incecik kıyın ve tencereye ekleyin. 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin ocağın altını kapatın. 15-20 dakika kadar kapağını açmadan dinlendirip, sıcak olarak servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Bademli Tavuk Yapılışı"

Yorum Gönder