Barbunyalı Taze Fasulye Tarifi

Author: cnyt // Category:
Malzeme Listesi:
* 1,5 kg yeşil taze fasulye
* 250 gr orta yağlı kıyma
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 3 diş sarmısak
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 6 çay kaşığı dolusu domates salçası
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 1 su bardağı konserve barbunya
* 2 su bardağı ılık su
* Varsa 1 çay kaşığı tane kişniş




YAPILIŞI
Saplarını ayıkladığınız taze fasulyeleri bütün halde bırakın. Yıkayıp süzülmesi için bekletin. Soğanı ve sarmısakları soyduktan sonra incecik doğrayın. Eğer bulabilirseniz kişniş de bu yemeğe çok yakışır. Ama tane kişnişi döverek toz haline getirmeniz gerekecek.
Diğer taraftan, kıymayı ve zeytinyağını orta boy bir tencereye koyup karıştırarak orta ısılı ateşte kavurun. Sürekli karıştırarak, kıymanın rengi kahverengiye dönüşünceye kadar, 5-6 dakika kavurduktan sonra soğan ve sarmısağı ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun.
Üzerine domates salçası, toz kişniş, tuz ve karabiberi katıp birkaç kez daha karıştırın. Suyu iyice süzülen fasulyeleri tencereye aktarın. Sık sık karıştırarak fasulye kendi suyunu verinceye ve rengi yemyeşil oluncaya kadar, 5-6 dakika pişirin.
Ilık suyu ve konserve barbunyayı tencereye aktarıp tencerenin kapağını kapatın. Yemeği orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayan yemeğin altını kısıp 15 dakika daha, fasulye iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak servise sunun.


Alıntıdır.

0 Responses to "Barbunyalı Taze Fasulye Tarifi"

Yorum Gönder