MALZEMELER
4 çay bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı yarma (aşurelik buğday)
1 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı bitkisel margarin tuz, karabiber, nane
HAZIRLANIŞI
Nohut yarma ve fasulyeleri akşamdan ıslatın. Ertesi gün bu malzemeleri birlikte haşlayıp, süzdürün.
Yoğurdu bir bardak suyla iyice ezin. Yçine yumurta, un ilave ederek karıştırın. Haşlanmış malzemeleri ve 7 su bardağı suyu bu karışıma ekleyin. Çorbanın kesilmemesi için, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyin. Yağı eritin, nane ile yakın. Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
Alıntıdır.
4 çay bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı yarma (aşurelik buğday)
1 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı bitkisel margarin tuz, karabiber, nane
HAZIRLANIŞI
Nohut yarma ve fasulyeleri akşamdan ıslatın. Ertesi gün bu malzemeleri birlikte haşlayıp, süzdürün.
Yoğurdu bir bardak suyla iyice ezin. Yçine yumurta, un ilave ederek karıştırın. Haşlanmış malzemeleri ve 7 su bardağı suyu bu karışıma ekleyin. Çorbanın kesilmemesi için, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyin. Yağı eritin, nane ile yakın. Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Bulama Çorbası Hazırlanışı"
Yorum Gönder