MALZEMELER
HAMURU İÇİN
• 1,5 kg. un
• 1 su bardağı süt
• 2 yumurta
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 yemek kaşığı sirke
• 1 tatlı kaşığı tozşeker
• 1 tutam tuz
• Yeteri kadar buğday nişastası
• 2 su bardağı inceltilmiş ceviz içi (cevizleri tane ise blenderdan geçirebilirsiniz)
İÇİ İÇİN
• 2 yumurta
• 300 gram tereyağı
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı susam
• 50 gr. Hindistan cevizi
• 6 su bardağı tozşeker (ravak için)
• 5 su bardağı su (ravak için)
HAZIRLANIŞI
Su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayın. Hamur malzemesini bir kapta karıştırıp orta yumuşaklıkta baklava hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp nişasta serperek açın. Her bir yufkanın üzerine toz halindeki ceviz içinden serpip ceviz içeride kalacak şekilde oklavaya sarın ve oklavanın sağ ve sol ucundan büzerek hamuru oklavadan dikkatlice sıyırarak tezgaha çıkrın. İki parmak kalınlığında kesip tepsiye yanyana dizin. Tereyağını eritn ve tepsideki mantıların üzerinde düzgünce gezdirip sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp 20 dakika kadar şerbeti çekmesini bekleyin. Susamı teflon tavada kavurun ve tatlının üzerine susamla karıştırılmış hindistancevizi tozu serpin. Soğuyunca servis yapın.
Alıntıdır.
HAMURU İÇİN
• 1,5 kg. un
• 1 su bardağı süt
• 2 yumurta
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 yemek kaşığı sirke
• 1 tatlı kaşığı tozşeker
• 1 tutam tuz
• Yeteri kadar buğday nişastası
• 2 su bardağı inceltilmiş ceviz içi (cevizleri tane ise blenderdan geçirebilirsiniz)
İÇİ İÇİN
• 2 yumurta
• 300 gram tereyağı
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı susam
• 50 gr. Hindistan cevizi
• 6 su bardağı tozşeker (ravak için)
• 5 su bardağı su (ravak için)
HAZIRLANIŞI
Su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayın. Hamur malzemesini bir kapta karıştırıp orta yumuşaklıkta baklava hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp nişasta serperek açın. Her bir yufkanın üzerine toz halindeki ceviz içinden serpip ceviz içeride kalacak şekilde oklavaya sarın ve oklavanın sağ ve sol ucundan büzerek hamuru oklavadan dikkatlice sıyırarak tezgaha çıkrın. İki parmak kalınlığında kesip tepsiye yanyana dizin. Tereyağını eritn ve tepsideki mantıların üzerinde düzgünce gezdirip sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp 20 dakika kadar şerbeti çekmesini bekleyin. Susamı teflon tavada kavurun ve tatlının üzerine susamla karıştırılmış hindistancevizi tozu serpin. Soğuyunca servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Büzme Tatlısı Tarifi"
Yorum Gönder