Malzeme listesi
- Yarım kg. kuzu ciğeri
- 250 gr. kuyruk yağı
- 4-6 adet lavaş ekmeği
Salata malzemesi için;
- 4 adet domates
- 2 baş kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
HAZIRLANIŞI
Çok küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış ciğer ve kuyruk yağı, bir parça ciğer, bir parça kuyruk yağı sıralamasıyla ince şişlere geçirilir. Şişler mangal ateşi üzerinde çevrilerek pişirilir.
Salata için küp şeklinde doğranmış domates, piyazlık doğranmış ve sumakla karıştırılmış soğan, sapları ayıklanmış maydanoz karıştırılır.
Mangalda pişen ciğerler şişten çıkarılıp lavaşların, salata malzemesi de ciğerlerin üzerine yerleştirilir.
Ciğerlere kırmızıbiber, nane, kimyon ve tuz serpildikten sonra lavaş ekmekleri dürüm yapılarak servis edilir.
Alıntıdır.
- Yarım kg. kuzu ciğeri
- 250 gr. kuyruk yağı
- 4-6 adet lavaş ekmeği
Salata malzemesi için;
- 4 adet domates
- 2 baş kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
HAZIRLANIŞI
Çok küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış ciğer ve kuyruk yağı, bir parça ciğer, bir parça kuyruk yağı sıralamasıyla ince şişlere geçirilir. Şişler mangal ateşi üzerinde çevrilerek pişirilir.
Salata için küp şeklinde doğranmış domates, piyazlık doğranmış ve sumakla karıştırılmış soğan, sapları ayıklanmış maydanoz karıştırılır.
Mangalda pişen ciğerler şişten çıkarılıp lavaşların, salata malzemesi de ciğerlerin üzerine yerleştirilir.
Ciğerlere kırmızıbiber, nane, kimyon ve tuz serpildikten sonra lavaş ekmekleri dürüm yapılarak servis edilir.
Alıntıdır.
0 Responses to "Ciğer Dürüm Hazırlanışı"
Yorum Gönder