Çinlilerin Pirinci Sevmesi

Author: cnyt // Category:
Binlerce yıldan beri insanoğlunun temel besin kaynaklarından biri olan pirinç, tüm Güney ve Doğu Asya memleketlerinin vazgeçilmez gıdasıdır.
Çin mutfağının ana hatlarını pirincin yanı sıra, deniz ürünleri ve soya fasulyesinden yapılan çeşitli yemekler çizer.
Ancak Çinliler pirinci bizim gibi bol yağla tüketmezler. Onların bu yararlı bakliyatı tüketme şekli bol suda haşlamaktır. “Haşlayarak yediklerine göre bir bildikleri vardır” diyorsanız, haklısınız. Çünkü bir porsiyon haşlanmış pirinçte sadece 80 kilokalori vardır ve üstelik içindeki doğal tuzlar az olduğundan pirinç, vücuttan su atılmasına da yardımcı olur.
Pirincin bu yönü vücudun su tutmamasına, dolayısıyla şişkinliklerin önlenmesine yardımcı olur. Yani, haşlanmış pirinç, kilo almak istemeyenler için ideal bir besindir.
Belki de Çinlilerin zayıf olmalarının sırrı da budur. Acaba Çinlilerin küçük tansiyonlarının hep normal seviyede kalmasını da pirinç mi sağlıyor? Ne dersiniz?



Alıntıdır.

0 Responses to "Çinlilerin Pirinci Sevmesi"

Yorum Gönder