MALZEMELER
• 8 su bardağı et suyu
• 1 su bardağı yarma
• 2 yumurta sarısı
• 1 kuru soğan
• Yarım limon suyu
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• Yarım kilo yoğurt
• 1 çay bardağı un
• 1 yemek kaşığı kuru nane
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Yarmayı suda bir gece bekletip yumuşayana kadar üzerini dört parmak geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın. Bir tencereye ince tülbentten süzülmüş et suyunu koyup ocağa alın. Deri bir kapta un, yumurta sarısı ve yoğurdu çırpıp henüz kaynamayan çorbaya yavaşça ekleyerek hızla karıştırın. Haşlanmış yarmayı ekleyin ve ocağın altını kısıp ara sıra karıştırmak suretiyle bir başka tavada incecik doğranmış soğanı tereyağı ile kavurun içine kuru naneyi koyup hızla karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir kaç dakika daha karıştırarak kaynatıp sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
• 8 su bardağı et suyu
• 1 su bardağı yarma
• 2 yumurta sarısı
• 1 kuru soğan
• Yarım limon suyu
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• Yarım kilo yoğurt
• 1 çay bardağı un
• 1 yemek kaşığı kuru nane
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Yarmayı suda bir gece bekletip yumuşayana kadar üzerini dört parmak geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın. Bir tencereye ince tülbentten süzülmüş et suyunu koyup ocağa alın. Deri bir kapta un, yumurta sarısı ve yoğurdu çırpıp henüz kaynamayan çorbaya yavaşça ekleyerek hızla karıştırın. Haşlanmış yarmayı ekleyin ve ocağın altını kısıp ara sıra karıştırmak suretiyle bir başka tavada incecik doğranmış soğanı tereyağı ile kavurun içine kuru naneyi koyup hızla karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir kaç dakika daha karıştırarak kaynatıp sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Den Çorbası Yapılışı"
Yorum Gönder