8 kişilik
Hazırlama süresi: 45 dakika
Pişme süresi: 20 dakika
MALZEMELER
* 1 kg. çiğ kadayıf
* 250-300 gr. margarin
* 250 gr. antepfıstığı içi
Kaymak için;
* 1 kg. süt
* 7 yemek kaşığı irmik
Şurubu için;
* 5 su bardağı tozşeker
* 7 su bardağı su
* 1 adet limonun suyu
YAPILIŞI
Şurubu hazırlamak için; su ve tozşekeri büyükçe bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Sık sık karıştırarak kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
Diğer taraftan, kadayıf yapmak için; yaklaşık 40 santim çapındaki tepsiyi margarinle iyice yağlayın. Kadayıfı geniş bir tepsiye koyup elinizle çekiştirerek parçalayın, yani kırın. Üzerine oda sıcaklığında iyice yumuşamış yağı ekleyip ovalayarak kadayıfa yedirin.
Kadayıf hamurunu ikiye ayırın. Birinci parçayı tepsiye hafif bastırarak yayın. Süt ve irmiği bir tencereye aktarıp karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Kaymak da denilen irmikli karışımı soğuk vaziyette kadayıfın üzerine yayıp dövülmüş fıstık içini serpin. Kadayıfın ayırdığınız ikinci parçasını üzerine serin ama çok sıkı bastırmayın.
Bu kadayıf aslında mangal ateşinde pişirilir ama siz fırında da pişirebilirsiniz. Fırından çıkan kadayıfı dilimleyin. Henüz sıcak haldeyken üzerine sıcağa yakın şurubu gezdirip 15 dakika kadar bekletin ve sonra servise sunun.
Alıntıdır.
Hazırlama süresi: 45 dakika
Pişme süresi: 20 dakika
MALZEMELER
* 1 kg. çiğ kadayıf
* 250-300 gr. margarin
* 250 gr. antepfıstığı içi
Kaymak için;
* 1 kg. süt
* 7 yemek kaşığı irmik
Şurubu için;
* 5 su bardağı tozşeker
* 7 su bardağı su
* 1 adet limonun suyu
YAPILIŞI
Şurubu hazırlamak için; su ve tozşekeri büyükçe bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Sık sık karıştırarak kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
Diğer taraftan, kadayıf yapmak için; yaklaşık 40 santim çapındaki tepsiyi margarinle iyice yağlayın. Kadayıfı geniş bir tepsiye koyup elinizle çekiştirerek parçalayın, yani kırın. Üzerine oda sıcaklığında iyice yumuşamış yağı ekleyip ovalayarak kadayıfa yedirin.
Kadayıf hamurunu ikiye ayırın. Birinci parçayı tepsiye hafif bastırarak yayın. Süt ve irmiği bir tencereye aktarıp karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Kaymak da denilen irmikli karışımı soğuk vaziyette kadayıfın üzerine yayıp dövülmüş fıstık içini serpin. Kadayıfın ayırdığınız ikinci parçasını üzerine serin ama çok sıkı bastırmayın.
Bu kadayıf aslında mangal ateşinde pişirilir ama siz fırında da pişirebilirsiniz. Fırından çıkan kadayıfı dilimleyin. Henüz sıcak haldeyken üzerine sıcağa yakın şurubu gezdirip 15 dakika kadar bekletin ve sonra servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Fıstıklı Kadayıf Künefe Tarifi"
Yorum Gönder