İrmikli Balkabağı Turtası Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• Yarım kilo ince irmik
• 2 yemek kaşığı un
• Yarım kilo tereyağı
• 2 dilim balkabağı
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 yemek kaşğı toz tarçın
• 1 su bardağı kırık fındık

Üzeri için
• yeteri kadar pudra şekeri


HAZIRLANIŞI
Tereyağını eritip derin bir kaseye boşalttığınız irmiğin üzerine dökün ve bir saat bekletin. Unu ekleyip elinizle iyice yoğurun. Hamuru ikiye bölüp disk şeklini verin ve serin bir yerde kabaklar pişene kadar bekletin. Bunun için kabakları temizleyip bir tencereye alın ve üzerine toz şekerini serpip biraz su ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin. Pişen kabakların şekerini kontrol edin ve gerekirse biraz daha şeker ekleyip blenderdan geçirerek püre haline getirin. İçine tarçını ekleyip karıştırın. Hamurlardan birini turta kalıbınızın genişliği kadar ince olarak açın ve taban olarak yayın. Üzerine bakabağı püresini yayıp diğer hamuruda oklava ile açarak üzerine kapatın. 160 derecede 40 dakika pişirip soğuyunca bol pudra şekeri serpin kesip dilimleyerek servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "İrmikli Balkabağı Turtası Yapılışı"

Yorum Gönder