İzmir Mantısı Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
Hamur için
• 1 yumurta
• 2 su bardağından biraz fazla un
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yarım su bardağı su

İç malzemesi
• 250 gr. yağsız kıyma
• 1 adet küçük kuru soğan
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yarım tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için
• yoğurt
• 1 su bardağı domates püresi
• Tuz
• Tereyağı
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 1 tatlı kaşığı sumak




HAZIRLANIŞI
Hamur malzemesini yoğurup orta sertlikte bir hamur elde edin. Disk şeklini verip üzerini bezle kapatın 20 dk. kadar dinlendirin. Bu arada soğanı incecik doğrayıp kıyma, karabiber ve tuzla yoğurun. Mantı hamurunu ikiye ayırıp her birini tepsi büyüklüğünde incecik açın. 2x2cm büyüklüğünde kareler kesin. Elde ettiğiniz bu kare hamurların tam ortasına minik parçalar halinde kıyma harcını koyun. Arzu ederseniz üçgen, arzu ederseniz dört ucunu birbiri üzerine getirerek bohça şeklinde kapatın ve un serptiğiniz bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde dizin. Üzerini de unlayıp 1-2 saat neminin gitmesi için bekletin.
Derin bir tencereye su doldurun kaynayınca biraz tuz atıp mantıları yavaşça içine bırakın. Bu arada domatesi az yağda ve tuzla soteleyin. Tereyağını kırmızı biberle eritin. Yoğurdu iyice çırpın. Mantılar arzu ettiğiniz dirilekte haşlanınca kepçeyle suyunu süzerek alıp servis tabaklarına aktarın. Üzerine sırasıyla bir kaç kaşık domates sosu, yoğurt, kızdırılmış tereyağı, sumak ve kuru nane serpip servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "İzmir Mantısı Yapılışı"

Yorum Gönder