Kalburabastı Yapımı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 3 su bardağı un
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 yumurta
• 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
• 3 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı su
• Yarım limonun suyu




HAZIRLANIŞI
Önce tatlının şerbetini hazırlayın. Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Orta ateşte 20 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Soğuması için bir kenara alın. Margarin, un ve kabartma tozunu birbirine yedirip önce yoğurdu, sonra sıvıyağ ve yumurtayı ekleyerek iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur olmalı. Hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin. Bu sürenin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, bir kevgir veya tırtıklı rende üzerinde bastırarak gezdirin ve çay tabağı büyüklüğünde yayın Ortasına yeteri kadar ceviz içi koyup alt tarafından kapatın. Şekilli kısımları üstte kalacak şekilde fırın tepsisine sıralayın. 180 derecede 20 dakika pişirip fırını maksimuma getirin ve ızgara bölümünde üstlerini beş dakika kadar kızartın. Fırından çıkartıp sonra soğuk şurubu dökün.



Alıntıdır.

0 Responses to "Kalburabastı Yapımı"

Yorum Gönder