MALZEMELER
500 gr. tavuk göğsü
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
2 dal maydanoz
HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini irice doğrayın, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun ve bir kenara alın. Aynı tencerede tereyağını ve unu kavurun. Köri, tuz ve karabiber ekleyin. Sütü ilave edip iki dakika pişirin. Etleri de sosun içine katıp karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
HAZIRLANIŞI
500 gr. tavuk göğsü
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
2 dal maydanoz
HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini irice doğrayın, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun ve bir kenara alın. Aynı tencerede tereyağını ve unu kavurun. Köri, tuz ve karabiber ekleyin. Sütü ilave edip iki dakika pişirin. Etleri de sosun içine katıp karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
HAZIRLANIŞI
0 Responses to "Körili Tavuk Tarifi"
Yorum Gönder