MALZEMELER
• 1 kg yemeklik kuzu eti
• 1 demet taze soğan
• 4 yaprak kıvırcık salata
• 1 demet dereotu
• 1.5 yemek kaşığı tereyağı
• 1 bardak su
• 3-4 diş sarımsak
• Tuz
HAZIRLANIŞI
Dereotunu ve kıvırcık salatayı bol suda yıkayıp kevgire alın. Bir tavaya yağı koyup etleri alt üst biraz kızartın. Üzerine soğanın yeşil taraflarını ve doğrayıp ekleyin su, tuz ve sarımsakları ilave edin. Üzerine marul yapraklarını ve ince kıyımlış dereotunu koyarak kapağını kapatın ve altını iyice kısıp 45 dakika kadar pişirin.
Alıntıdır.
• 1 kg yemeklik kuzu eti
• 1 demet taze soğan
• 4 yaprak kıvırcık salata
• 1 demet dereotu
• 1.5 yemek kaşığı tereyağı
• 1 bardak su
• 3-4 diş sarımsak
• Tuz
HAZIRLANIŞI
Dereotunu ve kıvırcık salatayı bol suda yıkayıp kevgire alın. Bir tavaya yağı koyup etleri alt üst biraz kızartın. Üzerine soğanın yeşil taraflarını ve doğrayıp ekleyin su, tuz ve sarımsakları ilave edin. Üzerine marul yapraklarını ve ince kıyımlış dereotunu koyarak kapağını kapatın ve altını iyice kısıp 45 dakika kadar pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kuzu Kapama Tarifi"
Yorum Gönder