MALZEMELER
400 gr. tatlı lor
3 yumurta
4 yumurtanın rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Şeker ve su ile kıvamlı bir şurup hazırlayın. Lor peyniri, yumurta, un, irmik, kabartma tozunu tahta bir kaşıkla eze eze iyice karıştırın. En son limon kabuğunu ekleyip bir kaç dakika daha yoğurun. Yanmaz kağıt döşenmiş 25 santim çapında dikdörtgen veya daire bir fırın tepsisine boşaltıp üzerine biraz su serperek düzeltin ve düzgünce tepsiye yayın. 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan beş dakika sonra baklava şeklinde kesip ılık şerbeti üzerine dökün. En az 2-3 saat dinlendirin.
Alıntıdır.
400 gr. tatlı lor
3 yumurta
4 yumurtanın rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Şeker ve su ile kıvamlı bir şurup hazırlayın. Lor peyniri, yumurta, un, irmik, kabartma tozunu tahta bir kaşıkla eze eze iyice karıştırın. En son limon kabuğunu ekleyip bir kaç dakika daha yoğurun. Yanmaz kağıt döşenmiş 25 santim çapında dikdörtgen veya daire bir fırın tepsisine boşaltıp üzerine biraz su serperek düzeltin ve düzgünce tepsiye yayın. 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan beş dakika sonra baklava şeklinde kesip ılık şerbeti üzerine dökün. En az 2-3 saat dinlendirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Limonlu Lor Tatlısı Tarifi"
Yorum Gönder