Mercimekli Kabak Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
4 adet orta boy yeşil kabak
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet orta boy kuru soğan
2-3 adet orta boy domates
1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
4-5 diş sarmısak
4 çay kaşığı tozşeker
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı kuru nane
1-2 su bardağı sıcak su (Et ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz.)



HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkadıktan sonra baş ve kök kısımlarını kesin. Üzerlerini hafifçe kazıyın. (Soymamanız gerekiyor.) Kabakları yıkayıp 1 santim kalınlığında halkalar halinde dilimleyin.
Diğer taraftan, incecik yarımaylar halinde doğradığınız soğanları ve soyup tavla zarı formunda dilimlediğiniz domatesleri derin bir kaba koyup karıştırın.
Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kuru naneyi katıp tekrar karıştırın. Üzerine incecik doğradığınız sarmısakları, limon suyu ve tozşekeri ilave edip karıştırdıktan sonra kenarda bekletin.
2 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tencereye gezdirip üzerine bir sıra kabak dizin. Üzerine, hazırladığınız mercimekli karışımın yarısını serpiştirin.
Bir sıra daha kabak dizip mercimekli karışımın kalanını serpiştirin. Kalan kabakları da en üste yerleştirdikten sonra 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
Sıcak suyu da (et ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz) tencerenin kenarından aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kabaklar yumuşayıncaya kadar, 25-30 dakika pişirin.
Ocaktan alıp ılık hale gelmesini bekleyin ve üzerine bol miktarda dereotu doğrayarak servise sunun.


Alıntıdır.

0 Responses to "Mercimekli Kabak Yapılışı"

Yorum Gönder