MALZEMELER
6 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
4 adet patates
2 adet sivri biber
2 adet soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kimyon
HAZIRLANIŞI
Patatesleri rendeleyip suda bekletin. Suyunu sıkıp bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, doğranmış sivri biber ve baharatları koyup karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ ve yumurtaları karıştırın. Bir adet yufkayı tezgaha yayıp üzerine yoğurtlu karışımdan yayın. Üzerine patatesli harcı koyup üzerini bir adet yufkayla kapatıp büzdürün ve tepsiye koyun. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Alıntıdır.
6 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
4 adet patates
2 adet sivri biber
2 adet soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kimyon
HAZIRLANIŞI
Patatesleri rendeleyip suda bekletin. Suyunu sıkıp bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, doğranmış sivri biber ve baharatları koyup karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ ve yumurtaları karıştırın. Bir adet yufkayı tezgaha yayıp üzerine yoğurtlu karışımdan yayın. Üzerine patatesli harcı koyup üzerini bir adet yufkayla kapatıp büzdürün ve tepsiye koyun. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Patatesli Börek Yapımı"
Yorum Gönder