MALZEMELER
• Yarım kilo un
• 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 4 yumurta sarısı
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• Bir avuç antep fıstığı
• 4 su bardağı su
• 4 su bardağı toz şeker
• Birkaç damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi iyice yoğurup cevizden büyük toplar yapın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin. Üzerlerine biraz bastırın ve tam ortalarına birer antep fıstığı içi diklemesine koyup 170 derecede pembeleşene kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Bu arada hazırladığınız ılık şerbeti sıcak tatlılara dökün. Şerbeti çekene kadar bekletip soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
• Yarım kilo un
• 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 4 yumurta sarısı
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• Bir avuç antep fıstığı
• 4 su bardağı su
• 4 su bardağı toz şeker
• Birkaç damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi iyice yoğurup cevizden büyük toplar yapın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin. Üzerlerine biraz bastırın ve tam ortalarına birer antep fıstığı içi diklemesine koyup 170 derecede pembeleşene kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Bu arada hazırladığınız ılık şerbeti sıcak tatlılara dökün. Şerbeti çekene kadar bekletip soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Şekerpare Yapımı"
Yorum Gönder