MALZEMELER
3 adet yufka
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı margarin
400 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Çörekotu
HAZIRLANIŞI
Yufkaları üçgen kesin. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırpın. Karışımdan çok azını ayırıp kalanını yufkaların üzerine sürün. Kıymayı margarinde kavurun. Ocaktan alıp ince kıyılmış soğan, karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin. Kıymayı yufkaların geniş tarafına koyup rulo biçiminde sarın, gül biçimi verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Artan yağlı karışımı üzerine sürün. Çörekotu serpin. 200 derece fırında pişirin. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve margarinde kızdırılmış nane ve kırmızıbiber dökerek servis yapın.
Alıntıdır.
3 adet yufka
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı margarin
400 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Çörekotu
HAZIRLANIŞI
Yufkaları üçgen kesin. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırpın. Karışımdan çok azını ayırıp kalanını yufkaların üzerine sürün. Kıymayı margarinde kavurun. Ocaktan alıp ince kıyılmış soğan, karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin. Kıymayı yufkaların geniş tarafına koyup rulo biçiminde sarın, gül biçimi verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Artan yağlı karışımı üzerine sürün. Çörekotu serpin. 200 derece fırında pişirin. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve margarinde kızdırılmış nane ve kırmızıbiber dökerek servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Sosyete Mantısı Yapımı"
Yorum Gönder