MALZEMELER
250-300 gr orta yağlı kıyma
25-30 adet marul yaprağı
Yarım demet maydanoz
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
Varsa rendelenmiş 1 adet büyük boy domates
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 tatlı kaşığı tereyağı (Veya bitkisel margarin)
Sosu için;
1 adet limonun suyu
1 adet yumurta
4 çay kaşığı un
YAPILIŞI
Marul yapraklarını kaynayan suya batırın, içinizden 10'a kadar sayıp hemen çıkarın ve soğuk su dolu kaba sokun. Yine hemen çıkarıp süzgece yerleştirin. Ortalarındaki sert kısımları bıçakla kesip atın ve avuç içi büyüklüğünde parçalar hazırlayın.
Diğer taraftan soğanları tavla zarı formunda, incecik doğrayıp üzerine karabiber ve tuz ekledikten sonra yoğurarak yumuşatın. Kıyma, yıkanıp süzülmüş pirinç, incecik kıyılmış dereotu, rendelenmiş domates ve sıvıyağı ilave edip iyice yoğurun.
Haşlanmış marul yapraklarını, parlak tarafı tezgaha gelecek şekilde yayın. Uçlarına hazırladığınız harçtan birer yemek kaşığı dolusu koyduktan sonra, kenarlarını içe kıvırıp, rulo yapın.
Hazırladığınız dolmaları tencereye yerleştirip, tereyağını küçük parçalar halinde üzerine ekledikten sonra, 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Porselen bir tabağı üzerine kapatıp, kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirin.
Son olarak, limon suyu, un ve yumurtayı küçük bir kasede çatalla çırpın. Karışımı dolmaların üzerinde gezdirip, 5-10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.
Alıntıdır.
250-300 gr orta yağlı kıyma
25-30 adet marul yaprağı
Yarım demet maydanoz
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
Varsa rendelenmiş 1 adet büyük boy domates
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 tatlı kaşığı tereyağı (Veya bitkisel margarin)
Sosu için;
1 adet limonun suyu
1 adet yumurta
4 çay kaşığı un
YAPILIŞI
Marul yapraklarını kaynayan suya batırın, içinizden 10'a kadar sayıp hemen çıkarın ve soğuk su dolu kaba sokun. Yine hemen çıkarıp süzgece yerleştirin. Ortalarındaki sert kısımları bıçakla kesip atın ve avuç içi büyüklüğünde parçalar hazırlayın.
Diğer taraftan soğanları tavla zarı formunda, incecik doğrayıp üzerine karabiber ve tuz ekledikten sonra yoğurarak yumuşatın. Kıyma, yıkanıp süzülmüş pirinç, incecik kıyılmış dereotu, rendelenmiş domates ve sıvıyağı ilave edip iyice yoğurun.
Haşlanmış marul yapraklarını, parlak tarafı tezgaha gelecek şekilde yayın. Uçlarına hazırladığınız harçtan birer yemek kaşığı dolusu koyduktan sonra, kenarlarını içe kıvırıp, rulo yapın.
Hazırladığınız dolmaları tencereye yerleştirip, tereyağını küçük parçalar halinde üzerine ekledikten sonra, 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Porselen bir tabağı üzerine kapatıp, kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirin.
Son olarak, limon suyu, un ve yumurtayı küçük bir kasede çatalla çırpın. Karışımı dolmaların üzerinde gezdirip, 5-10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Terbiyeli Etli Marul Dolması Yapılışı"
Yorum Gönder