MALZEMELER
• 1 kg. vişne
• 2 kg. toz şeker
• 1 limon suyu
HAZIRLANIŞI
Vişneleri temizleyip çekirdeklerini çıkartın. Bir kat şeker bir kat vişne pişirilecek olan kaba dizin. En üstüne toz şekeri ile kaplayın. 3-4 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra ocağa alın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra vişneleri kepçe ile bir kaba alın. Şurup koyulaşana kadar suyunu pişirmeye devam edin. Vişneleri tekrar tencereye aktarıp, limon suyunu ekleyin 2-3 dakika kadar kaynatıp kavanozlara aktarın. Ya da kıvamlı olması için geniş bir tepsiye koyup üzerini tülbentle örtün. 1-2 gün güneşte bırakın. Güneşte bekletirken gün içinde en az üç kez karıştırın.
Alıntıdır.
• 1 kg. vişne
• 2 kg. toz şeker
• 1 limon suyu
HAZIRLANIŞI
Vişneleri temizleyip çekirdeklerini çıkartın. Bir kat şeker bir kat vişne pişirilecek olan kaba dizin. En üstüne toz şekeri ile kaplayın. 3-4 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra ocağa alın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra vişneleri kepçe ile bir kaba alın. Şurup koyulaşana kadar suyunu pişirmeye devam edin. Vişneleri tekrar tencereye aktarıp, limon suyunu ekleyin 2-3 dakika kadar kaynatıp kavanozlara aktarın. Ya da kıvamlı olması için geniş bir tepsiye koyup üzerini tülbentle örtün. 1-2 gün güneşte bırakın. Güneşte bekletirken gün içinde en az üç kez karıştırın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?"
Yorum Gönder