Yaban Mersinli Rulo Pasta Yapımı

Author: cnyt // Category:
Malzemeler :
3 Yumurta
1 Çay B. Toz Şeker
1 Su B. Söke Un
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Yarım Çay B. Su

Şantisi İçin:
1 Poşet Toz Şanti
1 Su B. Süt
İçi Ve Süslemesi İçin:
Yaban Mersini
Hindistan Cevizi
Mango



Hazırlanışı
Yumurtaları karıştırma kabına kırın. İçine şekeri ilave edin. Şeker eriyene kadar çırptıktan sonra suyu ilave edin ve karıştırın. Vanilyayı ve kabartma tozunu beraber harmanlayıp karışıma ekleyin. Unu da içine katıp, çırpıcıyla karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine dökün. Spatulayla eşit miktarda yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 7-9 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Karıştırma kabında sütü ve toz şantiyi çırpın. Mangonun kabuğunu soyun ve dilimleyin. Yağlı kağıttan ayırdığınız keke önce reçel ya da marmelat sürün. Üzerine krem şantinin bir kısmını sürün. Yaban mersinini dökün ve keki rulo şeklinde sarın. Üzerini de krem şantiyle kaplayın. Mango dilmlerini üzerine dizin. Son olarak hindistan cevizi dökerek süsleyin.




Alıntıdır.

0 Responses to "Yaban Mersinli Rulo Pasta Yapımı"

Yorum Gönder