MALZEMELER
• 1 paket hazır milföy hamuru
• 2 kabak
• 1 kırmızı biber
• 1 patlıcan
• 2 enginar
• 1 limon
• 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
• 300 gram taze lor
• 200 gram gravyer
• 80 grarm süzme yoğurt
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş enginar kalbini sekiz eşit parçaya bölün. Bir tencerede haşlayıp bir kenarda bekletin.
Diğer sebzeleri ise temizleyip ince olarak dilimleyin bir kapta tuz, sıvıyağ ve baharatlarla harmanlayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın 220 derecede 15 dakika pişirin. Peynirleri ve yoğurdu derin bir kapta blenderle krema kıvamına getirin. Izgara sebzeleri bir miktar zeytinyağı ile birlikte haşlanmış enginarla harmanlayın. Her bir milföy hamuruna bir yemek kaşığı peynirli karışımdan koyup üzerine ızgara edilmiş sebzelerden paylaştırın. 180 derecede milföyleri kızarana kadar pişirip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
• 1 paket hazır milföy hamuru
• 2 kabak
• 1 kırmızı biber
• 1 patlıcan
• 2 enginar
• 1 limon
• 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
• 300 gram taze lor
• 200 gram gravyer
• 80 grarm süzme yoğurt
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş enginar kalbini sekiz eşit parçaya bölün. Bir tencerede haşlayıp bir kenarda bekletin.
Diğer sebzeleri ise temizleyip ince olarak dilimleyin bir kapta tuz, sıvıyağ ve baharatlarla harmanlayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın 220 derecede 15 dakika pişirin. Peynirleri ve yoğurdu derin bir kapta blenderle krema kıvamına getirin. Izgara sebzeleri bir miktar zeytinyağı ile birlikte haşlanmış enginarla harmanlayın. Her bir milföy hamuruna bir yemek kaşığı peynirli karışımdan koyup üzerine ızgara edilmiş sebzelerden paylaştırın. 180 derecede milföyleri kızarana kadar pişirip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Yoğurtlu Sebzeler Tarifi"
Yorum Gönder