Bademli Ayçöreği Yapımı

Author: cnyt // Category:
Hamur için;
100 gr bitkisel margarin (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı süt
Yaklaşık 2,5-3 su bardağı un
İç harcı için;
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı file badem (iri çekilmiş badem içi)
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru İzmir üzümü
2 çay kaşığı toz tarçın
Yarım su bardağı süt
Ayrıca;
1 su bardağı pudraşekeri



HAZIRLANIŞI
İç harcını hazırlamak için iri çekilmiş bademi derin bir kaba koyun. Yıkayıp süzdüğünüz kuru üzümleri, tarçın ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Son olarak, sütü ilave edip tekrar karıştırın ve malzemelerin sütü çekmesi için en az 30 dakika bekleyin.
Hamuru hazırlamak için yumurta sarısını, hafifçe ılık hale gelmiş olan sütü ve oda sıcaklığında yumuşamış yağı derin bir yoğurma kabına koyun. Unu da azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden biraz daha sert ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru 18 eşit parçaya bölüp, parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayıp oda sıcaklığında 30 dakika kadar bekletin. Hamur parçalarını hafifçe unlanmış mutfak tezgahının üzerinde elinizle ya da merdane yardımıyla 10-12 santim çapında açın.
Üzerlerine yarımşar yemek kaşığı kadar cevizli malzemeden yayın ve uçlarından başlayarak rulo yapın. Uç kısımlarını birbirine doğru yaklaştırıp ayçöreği şekli verin. Hazırladığınız ayçöreklerini fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
Ayçöreklerini 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ayarladığınız fırında, üzerleri beyaz kalacak şekilde, en az 30 dakika pişirip çıkarın. Hafifçe ılık hale gelmelerini bekleyip üzerlerine pudraşekeri serpiştirerek servise sunun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Bademli Ayçöreği Yapımı"

Yorum Gönder