MALZEMELER(5-6 kişilik)
• 300 gram bebe bisküvi
• 4 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı un
• Yarım su bardağı toz şeker
• 250 gram krema
• 200 gram vişne (dondurulmuş)
• Yarım limon suyu
• 100 gram tereyağı
HAZIRLANIŞI
Vişneyi yarım su bardağı şekerle suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Blenderdan geçirin. Limon suyunu sıkıp karıştıp ocaktan alın.
Başka bir tencereye soğuk süt, un ve şekeri koyup çırpın. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam tutmaya başladıktan bir kaç dakika sonra ocağın altını kapatın. Tereyağını eritip blenderda ufaladığınız bebe bisküvileri ile karıştırın. Kare bir fırın kabına muhallebiyi düzgünce yayıp üzerine bebe bisküvisini yayın en üzerine vişne püresini ekleyip soğuması için buzdolabına kaldırın. Dilimleyerek servis yapın.
Alıntıdır.
• 300 gram bebe bisküvi
• 4 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı un
• Yarım su bardağı toz şeker
• 250 gram krema
• 200 gram vişne (dondurulmuş)
• Yarım limon suyu
• 100 gram tereyağı
HAZIRLANIŞI
Vişneyi yarım su bardağı şekerle suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Blenderdan geçirin. Limon suyunu sıkıp karıştıp ocaktan alın.
Başka bir tencereye soğuk süt, un ve şekeri koyup çırpın. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam tutmaya başladıktan bir kaç dakika sonra ocağın altını kapatın. Tereyağını eritip blenderda ufaladığınız bebe bisküvileri ile karıştırın. Kare bir fırın kabına muhallebiyi düzgünce yayıp üzerine bebe bisküvisini yayın en üzerine vişne püresini ekleyip soğuması için buzdolabına kaldırın. Dilimleyerek servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Bisküvili Pasta Yapımı"
Yorum Gönder