MALZEMELER
200 gr. lahana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 demet maydanoz
250 gr. milföy hamuru
Tuz, karabiber, pul biber
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı çörekotu
HAZIRLANIŞI
Lahanayı tereyağında kavurun. Soğanı ekleyin ve lahana suyunu salıp çekene kadar kavurun. Maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını üçgen olarak kesin, içine harçtan koyup rulo yapıp hilal şekli verin. Üzerine yumurta sarısı ve süt sürüp çörek otu serperek 200 derece fırında pişirin.
Alıntıdır.
200 gr. lahana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 demet maydanoz
250 gr. milföy hamuru
Tuz, karabiber, pul biber
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı çörekotu
HAZIRLANIŞI
Lahanayı tereyağında kavurun. Soğanı ekleyin ve lahana suyunu salıp çekene kadar kavurun. Maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını üçgen olarak kesin, içine harçtan koyup rulo yapıp hilal şekli verin. Üzerine yumurta sarısı ve süt sürüp çörek otu serperek 200 derece fırında pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Bursa Hilali Yapılışı"
Yorum Gönder