Çerkez Tavuğu Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 tavuk
• 2 bardak ceviz içi
• 4 dilim bayat ekmek içi
• 2-3 kahve kaşığı kırmızı biber
• 1-2 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1 çay kaşığı karabiber
• Arzuya göre 2-3 diş sarımsak
• Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI
Tavuğu yıkayıp, derin bir tencerenin içine alın. Üzerini tam kaplayacak şekilde su doldurup, 1 yemek kaşığı tuzlu suda haşlayın, beyaz etlerini ayırıp ince ince parçalara ayırıp karabiber serpin. Ceviz içlerini rondodan geçirip, sarımsağı havanda dövün. Ekmek içlerini tavuk suyu ile ıslatın, zeytinyağını ekleyin. Ceviz ile birlikte derin bir kasede karıştırıp, tavuk etlerini ilave edin. Bu mezenin kıvamı ne çok kuru, ne de sulu olmalı. Sulu olursa biraz daha ekmek içi, kuru olursa biraz tavuk suyu ilave edin. Servis kasesine alıp üzerine kırmızı biber ve zeytinyağı gezdirin. Küçük pita ekmekleri ile birlikte servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Çerkez Tavuğu Yapılışı"

Yorum Gönder