Ekşili Köfte Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 700 gr. köftelik kıyma
• 30 gr. pirinç
• 1 demet maydonoz
• 20 gr. tuz
• 10 gr. karabiber
• 2 patates
• 3-4 havuç
• 1 çay bardağı iç bezelye
• 3 limon suyu
• 1 yumurta
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 1 yemek kaşığı un
• 40 gr. tereyağ
• 1 büyük kuru soğan


HAZIRLANIŞI
Kıyma, pirinç, ince kıyılmış maydonoz, tuz, karabiber ve yumurtayı bir kaba koyup iyice yoğurun. Yeteri kıvama gelince harcımızı elimizde yuvarlayarak misket şekli verin. Bir tencerede tereyağını eritip, üzerine kuşbaşı doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğanların üzerine küp şeklinde doğranmış havuçları ilave ederek 15 dakika daha soğan ile birlikte kavurun. Daha sonra suyumuzu ilave ederek kaynamaya bırakın. Tenceredeki malzemeler kaynayınca hazırlanan misket şeklindeki köfteleri ve beraberinde küp şeklinde doğranmış patates ile tane bezelyeyi de ilave edip 20 dakika pişirin. Ayrı bir kapta un, yoğurt, 3 limonun suyunu ilave edip karıştırın. Yemek piştikten sonra hazırlamış olduğumuz sosu yemek sıcakken ilave ederek sıcak servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Ekşili Köfte Yapılışı"

Yorum Gönder