Haşhaşlı Kraker Yapımı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 2 su bardağı un
• Yarım çay kaşığı kuru maya
• Yarım su bardağı su
• Yarım su bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş


HAZIRLANIŞI
Un, su kuru maya ve zeytinyağını bir tutam tuz ile iyice yoğurun. Hamura disk şeklini verip 1 saat mayalandırın.
Bu sürenin sonunda hamura haşhaşı ekleyip on dakik adaha yoğurun. Tezgaha alıp ikiye kesin ve her bir hamuru bir santim kalınlığında ağıç. Bir oklava yardımıyla 1 santim genişliğinde ince şeritler kesin. Bu şeritleri arzu ettiğiniz uzunluklarda kesip her iki ucunu tersine olacak şekilde büküp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180 derecede 15 dakika kadar pişirip üzerini kapatmadan 4-5 saat bekletip kapaklı kavanozlara aktarın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Haşhaşlı Kraker Yapımı"

Yorum Gönder