Haşhaşlı Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 portakal kabuğu
• 1 su bardağı siyah haşhaş
• 1 su bardağı irmik
• 1 su bardağı un
• 1 su baradağı portakal suyu
• 3 yumurta
• 1 poşet kabartma tozu

Şurubu için
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı su


HAZIRLANIŞI
• Su ve şekeri bir tencerede kaynatıp kenara alın. Bu arada fırını 180 dercede ayarlayıp bir kasenin içinde yumurtaları çırpın. Portakal kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın, bir su bardağına tamamlamak için gerekirse üzerine biraz süt ilave edebilirsiniz. Yumurtanın içine ekleyin ve çırpmaya devam edin. İrmik, un ve kabartma tozunu ekleyip en son haşhaşı ekleyin. Yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltın. Üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 50 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınınca üzerine ılık şerbeti dökün ve soğuyunca buzdolabına kaldırın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Haşhaşlı Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi"

Yorum Gönder